Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida
2016-05-26
|
Kategorier:

Nyheter

Lägstagränsen passerad i tre områden - nu kör vi igång på Vikbolandet

Nu har vi uppnått minsta antalet beställningar i 3 av 6 områden på Vikbolandet. Det innebär att vi nu påbörjar detaljprojekteringen och markavtalen.

Utbyggnadsfaser – hela utbyggnadsprocessen tar normalt mellan 9 och 14 månader från byggstart:

1) Detaljprojektering, tillståndshantering & markavtalstecknaden – den här punkten startar vid nbú och innebär att projektgruppen kontaktar markägare för att få tillstånd att gå i deras mark för byggnation av fibernätet.
2) Utbyggnad av fibernätet – är det vi kallar för ”byggstart”, denna del av utbyggnaden sker utanför ditt bostadsområde och tar sin utgångspunkt i stamnätet.
3) Utbyggnad av områdesnätet, inklusive installationen av fiberskåp – när utbyggnaden av stamnätet är klart påbörjas utbyggnaden av områdesnätet. Kan ske i fler områden samtidigt i ett större geografiskt område.
4) Utbyggnad av villaområdet – när områdesnätet finns på plats påbörjas utbyggnaden av det finmaskiga fibernätet i ditt område. Den utbyggnaden sker enligt den lokala entreprenörernas specifika nätplaner och sker succesivt.
5) Installation hos kunden – Det sista steget i utbyggnaden är den som sker hos dig som kund. Det handlar om installationen inne i din fastighet. Vi kommer att informera alla fastighetsägare som beställt fiberanslutning, i god tid innan byggnation påbörjas. Där kommer även information och instruktioner till dig om vad du själv ska göra.
6) Besiktning – Fiberutbyggnadsprocessen avslutas med besiktning och sedan klarskrivning.

I dem övriga områdena där vi inte har uppnått minsta antalet, så får vi kämpa på lite till, men det är inte långt kvar! Nu är det viktigt att prata med grannar, bekanta och fritidshusägare så att vi tillsammans kan bygga ett fibernät hos er!

Har ni några frågor om projektet så är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Vid frågor, vänligen besök vårt kundforum.
Nyfiken på hur det kan se ut vid en fiberutbyggnad? Kolla in vår Byggblogg!

Till startsidan